INDEPENDENT MUSIC & ART FESTIVAL

Svetionik nezavisne umetnosti svetli po drugi put

Beograd, 7/8. oktobar

INDIREKT

Autumn edition 2016

O namaIndirekt je prvi istarski festival nezavisne muzike i umetnosti osnovan 2013. godine. Početna ideja bila je da se u Umagu jednom godišnje okupe umetnici iz regije u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike. Prošle godine izbrisane su još neke granice, te je uspešno održan i Indirekt Autumn edition u Beogradu i Novom Sadu. Tada su pored još nekih umetnika nastupili On Tour, Mylutin, Ana Ćurčin, WENT i Wooden Ambulance.

Drugo jesenje izdanje Indirekt festivala dogodiće se u popularnim i srodnim beogradskim klubovima Elektropionir i Zaokret. Očekujte bogat muzički, književni i edukativni program 7. i 8. oktobra ove godine!

Već pri svom drugom izdanju Indirekt Autumn edition dobija međunarodnu notu, što je korak dalje nakon prošlogodišnjeg regionalnog izdanja.

Ove godine nastupaju: The Mothership Orchestra (SRB), The Academy(ITA), The Yellow Buzz (CRO), Alex Kelman (RUS), Haiku Garden(SLO), Halftones (SRB), Kim Tamara (SRB), Nikonar (CRO), Matteo E Basta (ITA) i Daniel Vezoja (SLO).


The Mothership Orchestra

Zemlja: Srbija


The Mothership Orchestra

Sometimes

Indirekt Autumn Edition 2The Academy (TACDEMY)

Zemlja: Italija


The Academy (TACDEMY)

Somebody Sometimes

BENDOVI


The Mothership Orchestra

The Mothership Orchestra je nastao kao šestočlani bend, ali da bi postigli zvuk koji su inicijalno želeli, na albumu je sviralo dvadesetak muzičara. Za taj zvuk rekli su da se kreće od britanskog do američkog folka, da flertuje sa indie i baroque popom, ali i da uplivava u folkotroniku. Nestalnost postave čini svaki njihov nastup posebnim, te ih možemo nazvati koncertnom atrakcijom.

The Academy (TACDEMY)

The Academy su alternativni bend iz Italije koji za sebe kažu da crpe inspiraciju iz svih oblika elektronske i plesne muzike, bilo da je to disko sedamdesetih, karipske perkusije, novi talas ili francuski neon. Jedina konstanta je stalni napredak ovog benda, uz obavezni osvrt na sve pop uzore i začine.


The Yellow Buzz

The Yellow Buzz je mladi garažni blues dvojac iz Zagreba. Čine ga vokalista Adam koji i svira gitaru, kao i bubnjar Bruno. Za dve godine postojanja već imaju album sa devet autorskih pesama, a na njemu je i zapažena obrada benda The White Stripes.

Alex Kelman

Alex Kelman je projekat koji predstavlja sibirski pop. Ime koje nosi je ime i njegovog glavnog pokretača, nekadašnjeg člana brojnih ruskih indie bendova kao što su Punk TV, Hot Zex i Dsh!Dsh!. Zvuk je interesantna fuzija bučnih gitara, plesnih ritmova i zavodljivih lupova, prepletenih sa ženskih vokalima u stilu popularne muzike šezdesetih.


Haiku Garden

Haiku Garden mladi bend je iz Ljubljane. U Beograd dolaze da predstave svoj EP koji je objavljen u maju ove godine. Njihov zvuk opisuje se tagovima kao što su pre svega indie, onda shoegaze, dreampop, neo-psychedelia i lo-fi.

Halftones

Beogradski sastav Halftones čine Suzana, Vlatko, Vukašin i Nikola. Sviraju miks nowave, rock, darkwave, dreampop, shoegaze i vocoder popa, ali se ponose i svojom poezijom. Predstaviće autorski materijal sa akcentom na onaj koji je objavljen krajem prošle godine kao album Damned Horses


Kim Tamara

Kim Tamara mlada je kantautorska iz Šida koja piše pesme od svoje jedanaeste godine. Svoje autorske solo pesme predstavljala je na relevantnim festivalima, ali i nastupala sa bendovima Evil Smile i Crossroad.

Nikonar

Marko Vuković radi muziku pod puno aliasa, jedan od njih je Nikonar. Kada je prisiljen da opisuje svoju muziku, kaže da je to iskreni pop sa refrenima. Ne voli da priča o sebi, ali to ne znači da niste dobrodošli u njegov svemir ispunjen balearičnim epizodama gradskog života.


Matteo E Basta

Matteo E. Basta interesantan je zbog specifičnog načina na koji svira akustičnu gitaru. Dolazi iz Trsta da nam predstavi svoj izbor omiljenih folk pop rock pesama, ali i svoje autorske.

Daniel Vezoja

Daniel Vezoja svira amerikanu, folk i alternativni kantri na relaciji Ljubljana-Dublin. Nedavno mu se raspao bend, ali od kada je solo stiče prijatelje kao što su Gavin Glass i Joanna Marie.


Alex Kelman

Zemlja: Rusija


Alex Kelman

Rain

ART


Ivan Jozić

„Muška svinja (i dvadeset očajno ljubavnih)“, prvijenac Ivana Jozića, sačinjen je od žena i muškaraca koji putuju i traže ljubav. Ponekad ju pronalaze na mjestima na kojima ni mi, ali ni oni, to nikada ne bi očekivali. Jozićev svijet sačinjen je od humora, neobičnih života te nepresušne polarizacije odnosa između muškaraca i žena. Upravo je humor nit koja povezuje priče u knjizi – on za Jozića otključava suvremeno društvo, kao i nas koji u njemu živimo.

Dragan Vuković

Dragan Vuković, rodom iz Banja Luke, svoje je prve korake odradio na raznim radijima diljem Bosne i Hercegovine, a urednik je i voditelj glazbene emisije „Anatomija Zvuka“ na BH radiju 1. Početkom ove godine objavio je knjigu „Enciklopedija domaćih duo bendova“ u okviru izdanja „Da se ne zaboravi“. Njegov glazbeni pristup i odlično poznavanje regionalne scene, zasigurno će vas educirati i zadovoljiti vaše glazbeno – književne apetite. U Umag nam dovodi i putujuću izložbu 64 naslovnice fanzina (regionalnih, europskih i svjetskih).


Aleksandra Cimpl

Rođena beograđanka Aleksandra Cimpl dvadeset godina je provela u Pragu gde se bavila prevođenjem, ali i radila za film i televiziju. "Morena - voda koja nosi sve" njen je prvi roman. Vodeći motiv je smrt, a pisan je u prvom licu ritmom kratke priče.

Goran Stojičić

Goran Stojičić objavljivao je priče na svom Facebook nalogu, a nakon godinu dana ih je objedinio u knjigu naslovnjenu "Besani". Reč je o savremenoj psihološkoj prozi koja se najčešće bavi odnosima u romantičnoj vezi. Filmski narativ i predložene muzičke teme svrstavaju ovu knjigu u pop kulturu, posebno imajući u vidu da je dizajn i tehničko uređenje radio uvek trenutni Slavimir Stojanović.


Daniel Vezoja

Zemlja: Slovenija


Daniel Vezoja

Suzanna Smiling

GALERIJA


INDIREKT :: Autumn Edition @ Ben Akiba 2015.
Preuzeto sa urbanbug.net
Photo by: Jasenka Grujin

Halftones

Zemlja: Srbija


Halftones

Sugar